Apagallums arrebossats

Què? Que us pensàveu que encara no havia anat a buscar bolets? Doncs sí, dissabte a la tarda hi vam anar amb el meu pare, tot i que va ser a menys d’una hora de Sabadell i amb un èxit escàs.

Vam trobar uns bonics apagallums i vam decidir donar-los una segona oportunitat, ja que l’any passat vam provar a fer-los a la brasa i no ens van agradar gens. Tal i com em va suggerir en Cesc Aldabó, els vam fer arrebossats i noi, van triomfar!

No és un bolet molt saborós, hi ha qui diu que té gust d’avellana però la veritat, nosaltres no vam saber-li trobar. Amb l’arrebossat amb ou i farina de galeta queden cruixents i tenen una textura que ens van recordar al llom, tot i que més tou. La propera vegada, però, farem servir una farina de galeta d’aquelles que venen amb all i julivert picat, li donarà un petit toc aromàtic.

Ens va agradar i repetirem. Un bolet més que coneixem, que ens agrada i que sabem com cuinar!

Macrolepiota procera
Català: Apagallums, Cogomella, Paloma
Castellano: Parasol
Euskera: Galanperna jangarri
Galego: Choupin

Fotografia extreta de la web de l’Enric Gràcia que a la seva vegada l’ha manllevat de l’Associació Micològica Joaquim Codina.
Per a més informació sobre aquest bolet us recomano que consulteu llibres i/o pàgines especialitzades.

Un pensament a “Apagallums arrebossats”

  1. Hooola que tal!

    Vaig tant de cul que no tinc temps d’atendre gaire bé el meu blog. Però rebo puntualment les entrades del teu… Quina emoció! És la primera vegada que algú em cita en el seu blog!
    M’alegro que us hagi agradat la recepta!
    Nosaltres també vam anar a buscar bolets fa unes setmanes i van fer un bon rissoto… Tinc les fotos però no el temps de penjar-ho… a veure si m’obligo.

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *