Mètodes de preparació de fitosanitaris casolans

M’acabo de donar compte de que no havia escrit al bloc com preparar els diferents tipus de fitosanitaris casolans. Aquí hi ha les explicacions:

Maceracions
Trossejar les plantes i deixar-les en maceració amb aigua freda durant uns dies. Filtrar, diluir i aplicar.

Purí fermentat
Trossejar les plantes i posar-les en remull en un recipient de plàstic amb una tapa no hermètica, que deixi passar l’aire. Remenar diàriament per oxigenar la barreja durant 14-16 dies.
El procés acaba quan el líquid és obscur i no fa escuma al sacsejar-lo. Filtrar, diluir i aplicar.
Aquest purí es pot guardar durant mesos.

Purí en fermentació
El procés és el mateix que el del purí fermentat però s’atura el procés al cap de pocs dies. Filtrar, diluir i aplicar.

Decocció
Deixar en remull les plantes trossejades en aigua freda durant 24 hores. Després es bullen durant 20 minuts i es deixen refredar en un recipient tapat. Filtrar, diluir i aplicar.

Infusió
Trossejar les plantes i escaldar-les amb aigua bullint. Tapar i deixar en infusió durant 12 hores. Filtrar, diluir i aplicar.
Les infusions és millor no guardar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *