Amanida de tomàquet, avocat, mozzarella i pesto

Divendres vaig tenir convidats a sopar i vaig pensar que estaria bé preparar una amanideta que fos ben refrescant. Crec que me’n vaig sortir 🙂
Ingredients
-4 tomàquets d’amanir
-2 avocats madurs
-2 boles de mozzarella
-Alfàbrega fresca (de l’hort, és clar!)
-Oli
-Formatge Parmesà ratllat
-Pinyons

És ben fàcil de preparar. Vaig pelar els tomàquets per a que fóssin més melosos al paladar, i els vaig fer a daus, igual que amb els avocats i la mozzarella.
Si ho hagués preparat pels de casa, hi hagués afegit una ceba ben picadeta però com que hi ha gent que no els agrada la ceba vaig estimar-me més no complicar-me la vida.

Ho vaig barrejar tot en un bol, ho vaig salpebrar i cap a la nevera per a que estigués ben fresqueta.

Per la salsa vaig netejar una a una les fulles d’alfàbrega (n’hi havia una cinquantena), i las vaig batre en el got de la batedora amb uns 200 ml d’oli d’oliva verge extra (d’arbequina d’un oncle, per ser més precisa). El parmesà li vaig afegir apart, perque m’agrada trobar el gra que fa aquest formatge.

Per montar-la vaig fer servir un motlle circular, i un cop retirat li vaig afegir una cullerada generosa de pesto per sobre, uns pinyons i a la punta del plat hi vaig posar una miqueta més de pesto.

Estava molt bona, i la que va quedar i hem sopat fa una estona m’ha sorprès, perque l’avocat no estava negre com m’esperava (i no hi havia ni una gota de llimona).

D’aquí  a pocs dies ja la podré fer amb tomàquets de l’hortet 🙂

Que aprofiti!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *