crema-carbassa-pasta

Crema de carbassa d’aprofitament (Gran Recapte 2013)

crema-carbassa-pastaCom cada any, arriba el Gran Recapte que organitza el Banc dels Aliments. I amb ell, la proposta del col·lectiu gastroblogaire català de compartir una recepta a Blogs contra la fam. La finalitat no és una altra que la de donar a conèixer aquesta iniciativa entre els lectors i recordar que el Gran Recapte no demana diners, sinó aliments de primera necessitat (llegums, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils).

Gairebé tots els Mercats Municipals col·laboren com a punts de recollida, així com les grans cadenes de supermercats. Per conèixer quin és el més proper a casa vostra, podeu consultar-los aqui. Divendres 29 i dissabte 30 de Novembre hi haurà voluntaris a l’entrada de tots ells, fent-vos-en memòria i recollint allò que considereu que podeu aportar.

La recepta d’aprofitament de la iaia Ramona

crema-carbassa-daus

Ara és quan se suposa que haig de compartir una recepta que es pugui elaborar amb alguns dels aliments que es demanen com a donatiu, però si m’ho permeteu, el que faré és compartir amb vosaltres una recepta d’aprofitament, que no és ni més ni menys que el que feia la meva iaia Ramona el dia que preparava escudella.

Després de colar-la i emplenar els recipients en què la guardava, sempre en deixava una mica apart en la que hi triturava part de les verdures que havia utilitzat junt amb un pot de cigrons cuits. A casa sempre es portava a taula la carn d’olla, la patata i altres verdures, així que lo de triturar el pot de cigrons permetia espessir una mica aquesta escudella i afegir-hi un grapat de fideus dels gruixuts per menjar-ho com a primer plat.

A casa ho faig sovint això, especialment quan em trobo amb la mateixa situació, ja sigui amb l’escudella o amb puré de carbassa, que m’encanta i  preparo molt durant l’hivern. Dissabte en vaig fer i com que me’n van quedar un parell de cullerots, vaig allargar-lo amb una mica d’aigua i hi vaig afegir uns quants fideus.

Per preparar el puré de carbassa suposo que cada casa té la seva recepta. A mi m’agrada trossejar la carbassa en daus i posar-la en una olla amb un parell de dits d’aigua. Hi afegeixo dues pastilles de caldo de carn i quan la carbassa està tova ho passo tot pel túrmix i hi afegeixo un bon raig de llet o de vegades, un paquet de nata líquida. El puré de carbassa m’agrada espès, i només l’allargo amb aigua quan em passa com a la iaia i me’n queda una mica. Un parell de grapats de fideuet de cabell d’àngel, deixar-lo bullir una estona i ja el podeu servir. Normalment hi afegeixo una mica de pols de bolets, que en tinc de diferents varietats. En aquest cas n’hi vaig posar de trompeta, només per sobre, pel gust del contrast negre sobre el carbassa punyent.

crema-de-carbassa-gran-recapte-aliments-2013

Espero que els companys gastroblocaires no em desterrin ni em marquin amb una X per utilitzar pastilles de caldo de carn i que vosaltres conegueu una manera més d’allargar un plat.

Però recordeu que la única finalitat d’aquesta entrada és la de fer-vos memòria de que el Gran Recapte és aquest proper divendres i dissabte, i que segur que a la vostra població podeu trobar un lloc on efectuar els vostres donatius.
Aquest any m’he apuntat com a voluntària, i dissabte per la tarda estaré al Condis que hi ha a la cantonada de la Ctra. de Prats amb el Carrer Aparici de Sabadell. Si algú vé a dipositar allà el seu donatiu i necessita algun consell sobre hort urbà, estaré encantada de donar-vos un cop de mà si la feina m’ho permet.
Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *