Taula de germinació


En Comediante79 em pregunta en un missatge sobre quants dies triguen a germinar els tomàquets. Pensava que la taula de germinació ja estava al blog però no, així que l’he ampliada amb una mica més de informació.

A la columna “Tipus de planta”, us he posat el cicle de cada hortalissa. Les que consten com a “Vivaç”, és perquè duren d’una temporada a l’altra, tot i que és convenient anar-les canviant cada tres o quatre anys perquè envelleixen i produeixen menys.

A la columna “Tipus de sembra” hi ha tres variables:
On posa Llavor vol dir que normalment en fem planter, “repicant-les” més tard a la seva ubicació definitiva.
On posa Directa, vol dir que habitualment se sembra directament al contenidor. Cal tenir en compte que gairebé totes les hortalisses d’arrel com les pastanagues, els raves i la remolatxa soporten molt malament el transplantament, així que és millor sembrar-les als contenidors i si quan surtin estan massa junts, eliminarem algunes plantetes.
Les Cucurbitàcies formen part d’aquest grup, tot i que també podem fer-ne planter sense problemes.
I per acabar, es fan Esqueixos de les carxofes i les maduixes perque és més fàcil propagar-les d’aquesta manera que a partir de llavor.

Cal tenir en compte que els dies que indica la taula són orientatius. I que de la germinació en depenen molts factors: l’escalfor que tinguin les llavors, la humitat, etc… Si voleu afavorir-la, que no els manqui escalfor, és molt important!!!

Descarregar la taula (format *.pdf)

2 pensaments a “Taula de germinació”

 1. Gracies per la taula de germinació. Segur que serà una eina molt útil.
  …i Quina coincidència! Dit i fet…! Resulta que et pregunto per la germinació i, ahir a la nit…Paf! varen començar a sortir les cotiledònies.
  La veritat és que m’he alegrat moltíssim perquè pensava que com que era el primer cop que ho feia, no donaria resultat… i mira tú per on.
  I ara, com no, unes altres preguntes: Creus que hi ha tingut a veure el fet d’haver-les ficat en la caixa de polietilé? És normal que a la tarda/nit les fulletes es tornin a tancar una mica per obrir-se altra cop al matí?
  Gracies. El teu blog, altre cop, és de les millors ajudes que tinc.
  un saludo
  Comediant

 2. Hola Comediant,

  Que bé que t’hagi començat a germinar tot! La caixa de polietilé pot haver-hi ajudat, doncs aguanta molt més l’escalfor i la humitat.

  Si ja t’han sortit, ara mira de que els dóni el màxim possible de llum, i més endavant, el sol 😉

  Ni idea de si és normal que els cotiledons sobrin i es tanquin segons si és dia/nit, el cert és que no m’hi he fixat mai!

  Sort!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *