Prevenir l’oidi

Aquests dies a Catalunya hem tingut unes pluges tant abundants com necessàries. Però aquestes pluges que segurament han deixat xopes les plantes del nostre hortet poden portar conseqüències gens agradables com pot ser l’aparició de fongs.

El més habitual és l’oïdi, i apareix formant taques blanquinoses en la tija i les fulles. També ens pot aparèixer si estem regant massa el nostre hort.

Una nota: algunes varietats de carbassons creixen amb taques blanques a les fulles i no es tracta d’oïdi, sino que es part de la coloració habitual de la planta. Us deixo l’enllaç a un missatge del fòrum on l’Annemiek va fer fotografies que ajuden a identificar les taques normals de les produïdes per l’oïdi.

El remei ecològic més habitual per prevenir els fongs és l’aplicació de sofre i coure. Haurieu de trobar-lo amb facilitat a les cooperatives agrícoles i botigues especialitzades. No em cansaré mai de repetir que intenteu localitzar la cooperativa agrícola més propera perque sovint, si apareixes a un viver de flors el que et donen en moltes ocasions són productes no aptes per a agricultura ecològica i/o que no són la millor solució per al problema que es té.

Jo el dissabte a la nit vaig trucar al mestre Peret per preguntar-li què em recomanava fer per prevenir els fongs i em va dir que en un pot barregés sofre i caldo bordelés a parts iguals i ho tirés per sobre de totes les hortalisses. Ho vaig fer tal qual em va dir, en sec, perquè d’humitat ja en tenen prou les plantes, que estan xopes a pesar de que tenen bon drenatge.
Una altra opció és aplicar sofre i coure mullables amb una motxilla d’ensulfatar. Però en sec ho vaig fer en un momentet i ara tinc el pot a punt per si es repeteixen pluges.

Espero que us sigui d’ajuda aquest missatge i que conseguim evitar l’aparició de l’oïdi als nostres hortets.
Si voleu ampliar la informació, us deixo l’enllaç a la fitxa de l’Oïdi a Infojardín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *