Testos ecològics

He rebut un email de la Mariel des de l’Argentina, preguntant-me per els mini-testos de paper de diari dels que ja us vaig parlar en aquest missatge.
Em pregunta sobre com es reguen les llavors que es fan germinar amb aquest sistema, pensant que al estar en paper, aquest es pot desfer.

L’ús d’aquest sistema tant econòmic per fer planter i que a la vegada ens permet reciclar els diaris és prou interessant com per parlar-ne una mica més.

Primer de tot: els testos no es desfan al regar-los. El paper de diari es mulla en efecte, però mai m’he quedat amb un d’ells als dits. És important seguir les indicaciones de les fotografies i que hi hagi un cert gruix de paper precisament per evitar-ho.
A més, un cop s’asseca el paper, us diria que queda més fort i tot que abans d’utilitzar-lo.

Un apunt més que vull deixar aquí és que un company del fòrum ens va indicar que intentéssim fer servir paper de diari imprès només amb tinta negra, ja que les tintes de colors poden portar determinats productes químics no gaire recomanables.

Hi ha qui en el moment de posar el planter a terra, fica la planteta amb test de paper inclòs. Jo no ho he fet mai, sempre trec el paper, desfent el test i a continuació planto a la seva ubicació definitiva. És important al fer aquest pas que la planteta i el paper estiguin humits, ja que d’aquesta manera ens serà més fàcil desfer el paper i que el sustrat no se’ns quedi als dits sino compactat.

Per acabar, us deixo les fotos que ens va fer l’Annemiek per il.lustrar el procediment, i com que té un hort molt bonic, us deixo l’enllaç al seu blog per a que el tafanejeu una mica.

Salut!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *