Evitar la hibridació dels bitxos

Ja us he parlat alguna vegada del pànic que em fa que s’hibridin els pebrots i els bitxos. I és que ja m’ha passat un parell de vegades que pebrots que suposadament no són picants no es podien ni menjar per aquest motiu.

Us he parlat també en alguna ocasió d’en Whitekoohii, un apassionat dels bitxos i que a més porta el Foro Guindillas, l’únic en castellà que existeix actualment. Fa uns dies ens ensenyava la seva plantació de bitxos en torretes i al preguntar-li com evitava la hibridació em surt amb una tècnica ben senzilla de dur a terme i que pel que sembla, funciona!

La tècnica ens la presenta en Cleômenes, a Pimentas.org, un fòrum portugués sobre el tema.
L’enllaç al missatge on en parla és aquest.

Es tracta de cobrir les flors sense obrir amb cola blanca, també anomenada cola de fuster. Es troba fàcilment a qualsevol papereria i té el gran avantatge de no ser tòxica.
Aquest procediment el podem dur a terme perque les flors dels pebrots i bitxos són hermafrodites, i tot i que les segellem amb la cola, a dins hi ha la part masculina i la femenina que igualment es fecundaran.

S’aplica suaument sobre la flor sense obrir

Fins a cobrir-la totalment

I quan el pebrot comença a crèixer, arrenca tot sol el barret de cola


L’únic inconvenient que mencionen és que és una cola soluble en aigua, pel que pot fallar el sistema si hi ha pluges com les que estem tenint ara.
Però suposo que si s’és persistent, es consegueixen bons resultats.

M’ha agradat tant aquesta tècnica que sense cap dubte la posaré en pràctica. Ja em direu si la trobeu útil!!!

Per part meva, gràcies a en Whitekoohii per comentar-me’n la seva existència i a en Cleômenes per explicar-la al fòrum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *