Carbassons!

No us podeu imaginar que contenta que estic aquest any amb els carbassons!
Cada any els havia sembrat i no me n’havia pogut menjar ni un. Creixien, feien moltes fulles, però no els sortien flors femenines i les poques que ho feien no tiraven endavant.

Cansada d’això (i cabuda que és una), vaig demanar ajuda als companys d’Infojardín en aquest missatge.
Recordava en Jesusisi comentant-me que els carbassons són molt exigents en adob, i com que em coneixo i sé que amb l’adob sóc com amb la sal al menjar (que peco de sosa) vaig decidir que aquest any havia de collir carbassons com que em dic Ester sense “h”.

Els de la fotografia són els tres primers que vaig collir. El més claret és de la varietat “Verd d’Argel”, de la casa Vilmorin. I els dos més foscos són d’una planteta de carbassons híbrids que em va dur un dia en Josep (Llangosto) i la seva Esther (ella sí que és amb “h”), un dia que ens vam veure per sopar.

A hores d’ara ja n’hauré collit una dotzena d’entre totes les plantes que tinc aquest any, que si no m’equivoco són 9 torretes (dues dels híbrids d’en Llangosto, tres del verd d’Argel, dues del carbassó verd de la M.B.I. i dues del carbassó ratllat també d’en Vilmorin). En una torreta apart en tinc un de Thompson & Morgan que suposadament és trepador però encara és petit. Així i tot està fent dos carbassonets ben bonics que cauran segurament diumenge o dilluns.

No els cullo gaire grans tal i com podeu veure en la fotografia, deuen fer uns 20 cms. Però són tendres i tallats en rodanxes en l’amanida són boníssims també.

Us explico com els estic cultivant per si us serveix de guía:

Contenidor: torretes de forma rodona de 30 cms de diàmetre i 35 cms d’alçada.
Substrat: substrat reciclat d’altres cultius barrejat amb adob de cavall en proporció 3/2.
Adob: un grapadet petit d’humus de cuc quinzenalment fins que van començar a donar flors femenines. A partir d’aquest moment, aportació quinzenal d’adob Jarcas Potasio seguint les instruccions del fabricant.
Plagues: mosca blanca a l’inici del seu creixement que vaig tractar amb sabó potàssic i trampes cromàtiques. Pugó tractat amb sabó potàssic. Aranya roja en dues mates que vaig tractar amb Abamectina.
Comentaris: Totes les mates han donat fruit llevat dels carbassons verds de la M.B.I. que estan enormes i semblen trepadors però que de moment nastis de plastis.

Enllaços relacionats

  • Podeu veure també els carbassons en el video que us vaig posar a començament de la setmana passada.
  • I si arribeu aquí buscant informació sobre la pol.linització manual de carbassons, el que busqueu és aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *