Planter d’hivern


Avui m’ha escrit l’Abril78 preguntant-me pel que pot començar a cultivar ara.
Ara ja és molt just per posar planter d’hortalisses d’estiu, se’ns hauria d’allargar mooolt l’estiu per poder collir alguna cosa, però com sempre dic, per provar que no quedi… (Això sí, res de fer germinar res a casa, aneu a comprar-ho directament de planter)

El que si que hem de començar a planificar és la sembra d’hortalisses d’hivern. I és que a l’hortet la cosa va així: just quan estas en plena collita ja has de pensar en la de la temporada que vé a continuació.

Us rescato el calendari de sembra del company Abejaruco per tal de deixar aquí les hortalisses de les que ja podem fer planter per l’hivern. Heu de tenir en compte que la data de sembra és molt elàstica en funció del clima que tingueu. No és el mateix fer el planter per un hort a Galícia o a Astúries que per un situat a Andalusia o a Llevant.

Mongetes – d’abril al juliol
Bròquil – de maig a juliol
Col-i-flor d’hivern – de juny a agost
Col-i-flor tardana – de juliol a setembre
Canonges – de juliol a setembre
Escarola d’hivern – d’agost a octubre
Espinacs – d’agost a febrer
Enciam d’hivern – d’agost a octubre

Pels cultius pròpiament d’hivern com són els pèsols, les faves i els alls ens haurem d’esperar una miqueta més. I repeteixo que tingueu en compte quan arriba el fred a la vostra zona per tal de planificar la sembra de llavors.

Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *