Aquest any, calçots!

Doncs si, aquest any espero poder menjar algun dels calçots que vaig sembrar diumenge passat 🙂

Durant l’estiu, vaig fer una mega-jardinera aprofitant unes fustes que en Víctor va trobar en una obra i que anaven a llençar. És molt gran, fa metre i mig de llarg amb una alçada i una amplada de 50 cms.

He trigat una mica a acabar-la de muntar perquè no trobava un plàstic apropiat per forrar-la. Finalment ho vaig fer amb un que es diu “butilo” i que es fa servir també en les obres (coses que té el que la familia es dediqui a aquestes coses…).

El cas és que diumenge passat vaig forrar la jardinera, la vaig omplir de substrat més o menys fins la meitat i vaig deixar uns 20 cms fins a dalt de tot per així poder anar calçant els calçots conforme vagin creixent.

Les cebes me les va portar en Peret, que és el mestre calçotaire de mig fòrum d’Infojardín, i quan les anava a plantar li vaig fer un truc per demanar-li a quanta distància les havia de posar. Me n’havia dut 25 i el cert és que queden una mica apretades però em va dir que conforme vagin sortint tregui les que hi hagi entremig i així deixaré més espai per les altres.

Vaig regar-les i ara, a esperar. Seguiré informant de com van, em fa molta il.lusió!

Si us voleu animar a cultivar calçots als vostres horts urbans, ara és l’època de plantar-los. Podeu conseguir les cebes a botigues especialitzades i a les cooperatives agrícoles.
I per saber més sobre el seu cultiu, us recomano que us passeu per aquest missatge del fòrum:

Cultivo de calçots paso a paso

Un pensament a “Aquest any, calçots!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *