Què és aquesta icona i per a què serveix?

Ahir sentia dues noies parlant al tren sobre la famosa “icona taronja amb ratlles blanques” que segons una d’elles surt a tots els blocs.
L’altra intentava explicar-li per a què servia, però em penso que tampoc no ho tenia gaire clar del tot.

Com que aquí al bloc les utilitzo, he pensat que potser valdria la pena explicar per a què serveix.

Fa temps, i molt abans que comencessin a sorgir els fòrums, la majoria de la gent que ens afeccionavem a un tema ens apuntàvem a una llista de correu. Rebíem en el nostre correu electrònic tota una sèrie de emails de gent amb la que compartíem interessos i si voliem participar només haviem de respondre.

Quan van sorgir els fòrums la majoria de les llistes de correu van caure en desús, però encara n’existeixen.
Rebre actualitzacions per correu encara és viable en molts casos però el més “modern” és fer servir els “feeds”, que podríem traduïr com a “fil web” o “canal d’alimentació web”. Els feeds venen representats precisament per la icona gràfica que veieu al principi d’aquesta entrada.

He trobat aquest video que ho explica d’una manera molt i molt gràfica:

En el cas d’aquest bloc, podeu subscriure-us de dues maneres:
Utilitzant les icones que apareixen adalt de tot de la pàgina, a la dreta (inclou dues opcions: subscriure’s als missatges i a les respostes) i també per correu (adalt de tot de la columna de la dreta).

En qualsevol cas, l’ús dels feeds està a l’ordre del dia i és molt interessant utilitzar-los perquè t’estalvia temps. Ara ets tu el que rebs les actualitzacions en comptes d’haver de buscar-les.
És una opció més per estar informat.

Salut!

2 pensaments a “Què és aquesta icona i per a què serveix?”

 1. En el meu bloc i tinc aquesta explicació, entre les dues crec que quedarà ben explicat:
  Sindicar’se a contingut RSS / Subscriures a RSS / Feeds

  Que és un RSS? El RSS (Really Simple Syndication) és un format que permet publicar continguts d’un lloc perquè siguin agregats fàcilment en aplicacions o altres llocs web. És una forma senzilla de mantenir-se informat sobre les novetats d’una pàgina. Els continguts que es publiquen en aquest format consten normalment d’un títol, un resum i un enllaç o URL a la pàgina web d’origen o que conté el text complet. A més, pot contenir informació addicional com la data de publicació o el nom de l’autor del text.
  Perquè utilitzar els RSS? Per a mantenir-te actualitzat amb les novetats de cada canal sense haver de navegar pel nostre lloc. D’aquesta manera, si t’interessa el contingut d’una categoria en particular podràs llegir-los des del teu correu o el teu lector favorit al moment de ser publicats. (subscriure’s).
  Com puc llegir els continguts RSS? Els RSS són llegits per programaris denominats “Agregadores” o “Lectores de Feeds”, encara que en l’actualitat la majoria dels navegadors, com Mozilla Firefox, I.Explorer v.7, Safari 3.4 ja inclouen la possibilitat de llegir aquests continguts.Els lectors de feeds funcionen de forma similar als programes de correu electrònic, però en lloc de consultar una bústia de correu cada cert temps per a prendre els missatges, consulten periòdicament les adreces dels llocs web per a obtenir les últimes notícies disponibles.Els lectors de feeds poden ser aplicacions web o programes instal·lats en la computadora de l’usuari.
  Com faig per a agregar els RSS al meu lector preferit? Per a agregar els RSS en el teu lector favorit, simplement has de fer clic en l’cone RSS (Feed on) que es troben en cada pàgina, i després s’obrirà una finestra per a afegir-los als agregadors mes populars. Si no tens cap lector RSS, et recomano els següents: My Yahoo (especialment si tens un compte en yahoo) Google Reader (especialment si tens un compte en gmail)Microsoft Live (especialment si tens un compte en hotmail).
  Puc llegir els RSS des del meu correu?Les noves versions de correu permeten llegir els continguts RSS als quals et vas subscriure en el teu mateix compte de correu, mentre que per a Windows Live Messenger i GMail pots utilitzar els teus comptes de correu per a accedir als seus lectors RSS, sense necessitat de subscriure’t a una nova aplicació o descarregar algun programari al teu PC.
  El Sistema Macintosh en la seva versió OSX 10.5 Leopard en el navegador Safari i el seu gestor de correu Mail ja incorporen aquestes prestacions.
  Si el teu gestor de correu no te aquesta utilitat, també et pots subscriure en el navegador, Firefox o altres, veuràs a dalt de tot a l’adreça de la pagina i a la dreta aquest icone RSS taronga o blau, clica sobre ell i et subscriras en el teu navegador.
  Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *