Ajuda pel bloc

La Lucinda m’escriu preguntant-me que on pot trobar la plantilla que faig servir al bloc. Em diu que s’ha donat d’alta a Blogger però que la que jo utilitzo no hi surt.

Crear un blog és molt fàcil si qualsevol de les plantilles que incorpora Blogger et va bé. Un parell de clicks i avall, ja tens el bloc creat.
Lo difícil és fer-lo diferent, a base d’afegir-hi opcions i com és en el meu cas, treballar sobre una plantilla que modifico al meu gust.

S’ha de saber una mica de html per canviar colors, tipus de lletra i fins i tot la distribució. Però de plantilles n’hi ha moltes més apart de les que ofereix Blogger, com és el cas d’aquesta que vaig adaptar al meu gust i als colors en què volia treballar.

Us deixo uns quants enllaços a pàgines interessants on podeu trobar moltes eines per aplicar-les al bloc. Això si, moltes estan en anglès.

Plantilles (si proveu a posar “Blogger templates” a Google trobareu molts més enllaços)

Blog Templates
Eblog templates
B Templates

Ajuda per modificar el bloc

Vagabundia
Gem@ blog
El escaparate de Rosa
La blogueria

El meu consell per a començar és que feu servir una plantilla bàsica de les que ofereix Blogger i aneu fent proves. Per modicar-la s’ha “jugar” amb la plantilla, i això si no es té un mínim coneixement pot ocasionar grans desastres.

Per acabar, i copiant l’autor de La Blogueria, els cinc manaments de tot Blogger:

1 – Desaré sempre la meva plantilla
2- Faré servir Control + F per localitzar els codis
3- Faré servir i abusaré de la vista prèvia
4- No oblidaré desar les modificacions
5- Provaré els resultats en varis navegadors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *