Aprèn a cultivar el teu hort urbà

Inici » Cultius » Orenga (Origanum vulgare)

Orenga (Origanum vulgare)

633 0

Aquest any, l’orenga està creixent amb força! Sort que està en una torreta perque ja veig que és super-invasora i m’hauria omplert tota la jardinera on pensava plantar-la l’any passat.

Ella sola va florir, van caure les llavors i com veieu, la mata fa molt de goig.

Casualment fa un parell de dies vaig acabar el pot d’orenga de la cuina i he estat buscant informació sobre com i quan recolectar-la. He trobat força informació a Infojardín, i em quedo amb els consells d’en Gonz, que em mereix tot el respecte i que aplicaré quan sigui el moment:

Ya puedes recolectarlo, es decir se recolecta cuando esta empezando a florecer. Lo que generalmente se utiliza es la zona donde se encuentra la flor. Para conservalo lo que haces es cortar la parte de la flor y dejarla secar a la sombra. Y ya puede usarlo. Como veras para llenar un tarro de oregano se necesitan muchas sumeidades floridas (que es como se llama el “capullito” con flores, que es lo que finalmente compras en tarros ya desecado). Para no desaprovechar el oregano yo tambien uso las demás hojas y no solo las flores.

Una vez que florezca debes podarlo, para que no se te vuelva leñoso y el año que viene lo tengas mas crecido.
Missatge complert aqui

Buscant a la Viquipèdia hi he trobat algunes curiositats com que els antics grecs consideraven que l’aparició de l’orenga a les tombes dels seus difunts augurava pau eterna a la persona allà enterrada. Que també s’havia utilitzat en la elaboració de la cervesa per aromatitzar-la i que les summitats florides estan considerades com a droga (????) en alguns països.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.