Panadons (o que fàcil és fer contenta la sogra)

La meva sogra és de Gimenells, un poblet de la provincia de Lleida i té passió pels panadons.

Aquest àpat és típic d’aquestes dates, com tants i tants d’altres menjars i dolços que es preparen durant la Quaresma i la Setmana Santa arreu del país.

Fa uns dies, un client meu va penjar-ne fotos dels que havia preparat i em va entrar el cuquet. Trobaria la recepta per Internet? I efectivament, en vaig trobar unes quantes però em vaig quedar amb la del bloc de la Dolorss, més que res perque ja l’havia visitada en altres ocasions i m’encanten les seves receptes i per altra banda perque és de Tàrrega (i és clar, vaig pensar que Tàrrega és de Lleida i que per tant la recepta seria força semblant al resultat esperat).

Vaig mirar la recepta i tenia de tot el que es necessitava. Els panadons poden ser de moltes coses però els típics són d’espinacs, panses i pinyons. Al final va resultar que no tenia prou espinacs així que vaig inventar el que vaig poder amb el que hi havia a la nevera: en van sortir tres d’espinacs i tres més amb ceba confitada, sobrassada i un rajolí de mel.

El resultat va ser espectacular: la textura cruixent i amorosa a la vegada. Els de sobrassada ens van encantar. I vaig fer feliç la sogra! Us deixo l‘enllaç a la recepta directament al Bloc de cuina de la Dolorss. (Podria copiar i enganxar directament, però al Cèsar el que és del Cèsar!)

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *