Setmana Europea de Custòdia del Territori 2012

landlifecat

No és la primera vegada que us parlo de les Jornades de Custòdia del Territori al bloc. Fa uns anys vaig conèixer aquesta iniciativa i vaig tenir la sort de poder assistir a algunes de les activitats programades, com la visita al Parc Agrari de Sabadell.

Aquest any me n’he assabentat pel Twitter i com que m’han demanat que els ajudi a fer difusió, us deixo la informació aquí per si hi esteu interessats o si més no, encuriosits per saber-ne més.

A més, aquest any han engegat un concurs fotogràfic per tal de donar-se a conèixer i en el qual hi podeu participar. Trobareu més informació seguint aquest enllaç.

Podeu accedir al dossier de premsa seguint aquest enllaç, on ho explica tot molt bé, però us en faig cinc cèntims per si això de “custòdia del territori” us sona a xinès igual que em va passar a mi quan me’n vaig assabentar.

Una setmana amb un munt d’activitats per viure la terra 

La Setmana de la Custòdia del Territori és una campanya ciutadana que promou activitats arreu del territori per donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus va lors naturals, culturals i paisatgístics. Tallers, excursions, exposicions, activitats familiars, xerrades, visites guiades, concerts, documentals o activitats infantils: un munt d’activitats per viure la terra! Durant aquests dies s’organitzen actes arreu del territori, intentant que la majoria de les comarques catalanes hi siguin representades.

Una setmana per gaudir de la custòdia del territori en el seu sentit més ampli 

Durant la setmana convidem la ciutadania a participar activament en els actes organitzats i a seguir sumant per la cura de la terra.
La majoria de les activitats que es promouen s’orienten a la ciutadania en general. Perquè per custodiar el territori, per tenir-ne cura i saber valorar-ne els seus tresors, abans cal conèixer-lo, descobrir-lo i viure’l!
Amb aquesta filosofia i objectiu es celebra la Setmana de la Custòdia del Territori

La Setmana de la Custòdia del Territori és possible gràcies a la suma de petites accions col·lectives organitzades per entitats de conservació de la natura, ajuntaments i altres administracions públiques, entitats excursionistes, empreses, centres de recerca, escoles, esplais, o qualsevol organització i institució que vulgui promoure un acte per vetllar per la conservació i bona gestió del nostre patrimoni natural, rural i urbà

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori, una acció del projecte europeu Landlife 

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’emmarca en el projecte europeu Landlife. Aquest té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. El projecte està format per 5 organitzacions: La Xarxa de Custòdia del Territori, coordinadora del projecte, CEN L-R – Conservatori d’Espais Naturals del Llenguadoc Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma.

Per acabar, i per posar-vos un exemple més clar de quin tipus d’activitats s’organitzen, us animo a que entreu al seu web, on hi trobareu un mapa amb tots els actes programats.

A Sabadell, per exemple, l’ADENC una sortida de botànica a El Montseny, concretament per la fageda i l’avetosa de Passavets.
És el dia 29 de setembre, i la durada és de tot el dia.
Cal inscripció prèvia ja que les places són limitades. Més informació a http://www.adenc.cat/agenda/sortida-botanica-el-montseny

2 pensaments a “Setmana Europea de Custòdia del Territori 2012”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *