Germinar llavors – El germinador

llavorsLa majoría de les hortalisses d’estiu necessiten d’un alta temperatura per a poder germinar. O si més no, una temperatura bastant més elevada que la que tenim en el moment de preparar el planter.

Per aquest motiu la saviesa popular sempre ha intentat afavorir aquesta germinació d’una manera o altra. Un dels mètodes habituals sempre ha estat el de la “cama caliente” (desconec el terme en català, si algú el sap…).
Amb aquest sistema, aprofitem l’escalfor que es desprén dels fems o de matèria vegetal en descomposició per a fer germinar les nostres llavors.
A continuació us deixo fotografies del sistema pas a pas, gràcies al company Destripaterrones. (Fixeu-vos-hi bé perque hi ha tot el procedimient de sembra fins al final).

Però com us deia abans, hi ha d’altres sistemes per intentar afavorir la germinació. El company Miracebo va començar presentant el seu al fòrum i gràcies a ell molts ens hem apuntat a fer-nos el nostre aprofitant la seva idea i admirant sempre els seus videos didàctics.

En Miracebo es mereix tot un missatge per a ell tot sol. Ha estat mestre i això se li nota en la manera d’explicar les coses. Aquí us deixo un altre video on parla del planter. Més fàcil d’entendre, impossible.

Un altre més on ens ensenya com preparar llavors per ficar-les al germinador.

I per acabar les lliçons, el video sobre el “Repicado”

La meva versió del germinador

Servidora va agafar idees d’aquí i d’allà per construir-ne un per mi. I us puc assegurar que n’he tingut de sobres per a fer germinar les llavors del meu hortet 🙂

Per acabar, uns enllaços més per si voleu seguir llegint sobre el tema i veure els germinadors que han construït altres companys d’Infojardín com ara en WestyBernaralacid o Ángel y su nieta.

Entrada publicada originalment el 12/03/2008
Revisada i editada el 17/02/2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *