Incredible Edible

Planell dels horts del projecte Incredible Edible a Todmorden (Anglaterra).Extret de http://www.incredible-edible-todmorden.co.uk/
Planell dels horts del projecte Incredible Edible a Todmordem (Anglaterra).
Extret de http://www.incredible-edible-todmorden.co.uk/

Us imagineu un parc públic on en comptes de flors i arbustos s’hi cultivin verduretes? O els parterres dels hospitals plens de plantes medicinals? O blat de moro plantat davant de la comissaria de policia? No, no m’he begut l’enteniment. Això existeix i ho podem veure si viatgem a la població de Todmorden (Anglaterra).

El primer cop que vaig sentir a parlar de la Pam Warhurst i del moviment Incredible Edible va ser a La Contra de La Vanguardia del 19 d’Octubre de l’any passat. Va venir a Barcelona per participar al Oh!BCN, un event anual organitzat per persones que ajuden a connectar i a crear sinèrgies entre projectes que comparteixen una mateixa visió propositiva, optimista i altruista.

La Pam hi va participar explicant què fan al seu poble. Us deixo un video on ella mateixa ho explica:

No sé a vosaltres, però a mi em va entusiasmar. És cert que quan penses en aplicar una cosa així a Catalunya de seguida surten els contres: “Aquí plantaries quatre enciams i al dia següent no hi hauria res”, “Els nens juguen a pilota i ho aixafarien tot”, “L’Ajuntament no està per romanços de verdures i als jardiners municipals no els faria gaire gràcia”. No ho sé, potser si. Però si no ho provem no ho sabrem mai. Potser el camí comença per col·laborar amb iniciatives com ara els horts comunitaris que estan sorgint arreu. Hi podem aprendre molt i conèixer i crear sinèrgies amb persones amb interessos comuns. Podem començar per cultivar aquests horts i, com qui no vol la cosa, sembrar uns quants enciams a l’espai públic més proper, a veure què passa.

El mateix dia que vaig llegir l’article de La Vanguardia, vaig enviar un email a Incredible Edible. La resposta va ser gairebé inmediata: hi havia un projecte en marxa a Barcelona. M’adreçaven al seu web: Incredible Edible Barcelona. Ara sembla que han hagut de marxar del solar, haig de mirar de contactar amb l’Alessandro per veure si es segueixen reunint al Carrot Cafe cada dilluns.

Al Pagesos de ciutat de fa dues setmanes en vam parlar de passada, quan mencionavem iniciatives relacionades amb l’horticultura. Però em va semblar que era prou interessant com per tractar-ho al bloc, deixar-vos uns quants enllaços i el video de la Pam.
M’agradaria molt saber què en penseu. Com podriem dur a terme una cosa similar aquí?

Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *