Aprèn a cultivar el teu hort urbà

Inici » Miscel·lània » Aliments ecològics, si o no?

Aliments ecològics, si o no?

601 0

Començar a cultivar un hort per autoconsum ens porta en moltes ocasions a acabar consumint aliments ecològics. És una roda que comença per la preocupació de saber què és el que mengem i ens porta a interessar-nos per temes com la sobirania alimentària, els productes de proximitat i a veure el gran poder que tenen algunes grans marques que han fet de l’alimentació el seu negoci.

Més enllà d’escàndols com els de la carn de cavall, penso que encara hi ha molta gent que ignora la procedència d’allò que menja. A tots ens resulta més fàcil passar per una gran superfície a comprar que anar de botiga en botiga i ja no parlem d’intentar fer-ho directament amb un productor, ja sigui formant part d’un grup de consum o desplaçant-nos per anar-lo a buscar.

Aliments ecològics, si o no?

Al programa Para todos de La 2 van emetre la setmana passada aquest debat, amb l’excusa de que  la Universitat d’Standford havia publicat un estudi que desmenteix la creença de que els aliments ecològics són més sans i aporten més nutrients. (Dic excusa perque recordo haver llegit aquesta notícia fa més de tres mesos).

Al col·loqui hi participen José Miguel Mulet (@jmmulet), professor de Química de la Universidad Politécnica de Valencia i investigador del Instituto de Biología Molecular y Celular de Plantas, del CSIC; Isidre Martínez, responsable de producció agrària ecològica de la Generalitat de Catalunya;Joan Picazos, director general de Biocop, una empresa que produeix i distribueix aliments ecològics i Esther Vivas (@esthervivas), investigadora de polítiques agrícoles i alimentàries i autora del llibre  “Del campo al plato”.

Us animo a que el veieu i us formeu la vostra pròpia opinió. Us deixo també dos enllaços als blocs de dos dels participants on parlen del programa: José Miguel Mulet i Esther Vivas per si voleu ampliar informació sobre el tema.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.