Aprèn a cultivar el teu hort urbà

Inici » Problemes i solucions » Aclarint conceptes sobre el pugó, la tuta absoluta i el cul negre dels tomàquets

Aclarint conceptes sobre el pugó, la tuta absoluta i el cul negre dels tomàquets

1.94K 0
Pulgón

Crèdits Foto: Alejandro Soffia Vega via photopin cc

En això de l’hort, mai se’n sap prou. Cada dia que passa s’aprèn alguna cosa nova i penso que llegir molt et permet trobar informació molt valuosa, especialment a les xarxes. Informació que a més caldria compartir sempre, difondre-la i permetre que tot aquell que la busqui, pugui trobar-la.

Aquests dies he trobat uns articles realment interessants que em vé molt de gust comentar aqui. Ens serviran per ampliar informació sobre dues plagues i una fisiopatía força habituals en els nostres horts com són el pugó, la tuta absoluta i el cul negre dels tomàquets

El pugó i la tuta absoluta

Que aixequi la mà el primer que no hagi tingut mai pugó al seu hort. Tots sabem que per tractar-lo, un dels nostres millors aliats és el sabó potàssic però… alguna cop us heu preguntat perquè li ha donat per instal·lar-se a les nostres plantes? Sabieu que el pugó no necessita aparellar-se per reproduïr-se? Al bloc d’ @Agrorganics han publicat una sèrie de quatre entrades que ens seran molt útils perque com bé diuen: Eliminar milers de pugons no ha de ser el nostre objectiu, sino evitar que es converteixin en una plaga sabent com es comporten.

Podeu consultar-les seguint aquests enllaços: BiologíaPrevenciónControl y Fauna Auxiliar.

En el mateix bloc estan treballant en una sèrie d’articles similars sobre la Tuta Absoluta: Aproximación a la plaga y Prevención y control.

El cul negre dels tomàquets

tomates-culo-negro-scott-nelson-cc

Crèdits foto: Scot Nelson via photopin cc

La entrada de @Plantelia sobre la conveniència o no d’utilitzar llet en pols per curar aquesta fisiopatia dels tomàquets va sorgir arrel d’un comentari realitzat a Pagesos de ciutat. Vam tenir la oportunitat de comptar amb el testimoni de l’Albert, un pagès aficionat que ens explicava que l’any passat va tenir aquest problema i que li havia anat bé utilitzar-lo.

El resultat és un article molt interessant on compara els diferents productes que es poden utilitzar per corregir el cul negre i que podeu llegir aquí.

Cada cop me n’adono de lo poc que coneixem les plagues, el perquè apareixen i de quina manera podem prevenir-les. Fins i tot de com és el seu cicle i l’aspecte que presenten durant els diferents moments de la seva vida, que ens ajudaria molt a identificar-los millor.
Per això hem parlat d’aquest tema al darrers programes del Pagesos de ciutat. Va ser tan interessant que tocarem el tema en properes entrades al bloc. Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.