carbasso-hort-urba-test-testos-contenidors

Cultiu de carbassons en un hort urbà de contenidors

calabacines-zucchini-macetohuerto-huerto-urbanoUna de les coses que més em va sorprendre quan vaig començar l’hortet, va ser descobrir els noms amb què s’anomenen les hortalisses en d’altres països. A Infojardín hi ha una bona colla d’hortelans de Sudamèrica i aviat vaig aprendre que el que per nosaltres són carbassons de tota la vida, allà s’anomenen zapallitos o zucchinis.

No es difícil cultivar carbassons i collir-ne bastants si complim dues condicions: plantar-los en un contenidor molt, molt gran i adobar-los força i ben sovint. Fer-ho en una jardinera petita és una pèrdua de temps, os ho asseguro. Ho vaig provar durant anys i panys fins que vaig contruir la jardinera en el que els tinc ara.

Aquest any estan donant una bona producció tot i els problemes habituals. L’oidi va aparèixer a mitjans de juny però el vaig controlar a base d’eliminar les fulles afectades i aplicant cua de cavall. A l’aranya vermella intento fer-li la vida impossible a base d’una polvorització d’aigua fresqueta cada matí a la que afegeixo una part de purí d’ortiga cada quinze dies.

Per tal de que la majoria de les flors femenines tirin endavant, segueixo fent el meu treball d’abelleta amb l’ajuda d’un pinzell. Us deixo el video que vaig enregistrar diumenge per a que veieu com són aquestes plagues i per aprendre a identificar les flors masculines i femenines d’aquesta hortalissa, que és una de les coses que més sorprén als que s’inicien en l’hort urbà.

Recordeu que a més són molt exigents en adob. El que faig és afegir un grapadet d’humus de cuc cada setmana al voltant de la tija de manera que es va integrant amb el substrat amb el reg. Em donava una mica de por passar-me en la dosi, però no ha estat així i ells ho agraeixen amb els seus fruits.

Si també teniu una gran producció en aquests moments, potser us agradrarà donar-li un cop d’ull al taulell que he creat a  Pinterest, on hi trobareu un bon grapat de receptes variades i fotos d’algunes varietats que he trobat navegant:

pinterest-calabacines-carbassons-zucchini-zapallitos-macetohuerto-huerto-urbano

 

 

 

 

 

 

 

Em votes als Premis Blogs Catalunya 2013?

premis-blocs-catalalunya-2013Com l’any passat, ja s’ha obert el procés de votació popular als Premis Blogs Catalunya 2013, i m’hi he tornat a presentar.
Si aquest blog et serveix d’ajuda de tant en tant i m’ho vols agraïr d’alguna manera, el teu vot és molt important per mi! (uixxx, sembla que faci campanya electoral!)

Per votar no cal registrar-se prèviament a la pàgina, ja que hi pots accedir amb el teu usuari de Twitter o Facebook. Pots aprofitar per fer una ullada a les diferents categories, conèixer blogs més que interessants, i passar-te per Sostenibilitat i Medi Ambient per donar-me un cop de mà. Moltes gràcies!

4 pensaments a “Cultiu de carbassons en un hort urbà de contenidors”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *