hort-urba-14-07-2013

L’hortet aquest matí i els cogombres punxeguts

hort-urba-14-07-2013Com teniu l’hortet aquest any? El meu, retrassat.
Recordant l’èxit de l’any 2008 en el que va haver-hi una pila de problemes de fongs, vaig deixar els tomàquets i pebrots més temps del compte a les safates de planter i el resutat és evident: a aquestes alçades de juliol està tot com si fóssim al juny.

Estic tenint molts minadors a les fulles de les tomaqueres, i vosaltres? També hi ha un bitxo misteriós que s’està papejant una de les tomaqueres, però no consegueixo trobar-lo. El més curiós és que només està en una d’elles, les del costat es veuen bé. Curiós!

Creixement estrany en els cogombres

Cada temporada em passa el mateix: els primers cogombres surten punxeguts en comptes de amb la seva forma normal. Recordo haver llegit a Infojardin que podia ser per una mala polinització o a un reg insuficient. En aquest cas, podrien ser les dues coses, ja que no els ajudo mai i el cert és que els rego com a d’altres hortalisses.
Però donant un cop d’ull a la xarxa m’he trobat amb aquesta fitxa d’Infoagro:

Las temperaturas que durante el día oscilen entre 20ºC y 30ºC apenas tienen incidencia sobre la producción, aunque a mayor temperatura durante el día, hasta 25ºC, mayor es la producción precoz. Por encima de los 30ºC se observan desequilibrios en las plantas que afectan directamente a los procesos de fotosíntesis y respiración y temperaturas nocturnas iguales o inferiores a 17ºC ocasionan malformaciones en hojas y frutos. El umbral mínimo crítico nocturno es de 12ºC y a 1ºC se produce la helada de la planta. El empleo de dobles cubiertas en invernaderos tipo parral supone un sistema útil para aumentar la temperatura y la producción del pepino.
Infoagro: Cultivo del pepino

Serà la temperatura, el reg o un polinització insuficient? És un misteri, com moltes de les coses que li passen a l’hort. Us deixo un video per a que veieu com estava aquest matí i vaig a seguir navegant a veure si trobo solució al que li passa al llimoner. Salut!

Em votes als Premis Blogs Catalunya 2013?

premis-blocs-catalalunya-2013 Com l’any passat, ja s’ha obert el procés de votació popular als Premis Blogs Catalunya 2013, i m’hi he tornat a presentar.
Si aquest blog et serveix d’ajuda de tant en tant i m’ho vols agraïr d’alguna manera, el teu vot és molt important per mi! (uixxx, sembla que faci campanya electoral!)

Per votar no cal registrar-se prèviament a la pàgina, ja que hi pots accedir amb el teu usuari de Twitter o Facebook. Pots aprofitar per fer una ullada a les diferents categories, conèixer blogs més que interessants, i passar-te per Sostenibilitat i Medi Ambient per donar-me un cop de mà. Moltes gràcies!

Un pensament a “L’hortet aquest matí i els cogombres punxeguts”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *