L’hort del circ a Pagesos de ciutat

Fotografia extreta de http://www.refarmthecity.org/blog/tag/lhortdelcirc/

La setmana passada va arrancar la 2a Temporada de Pagesos de Ciutat, i volia comentar-vos com va anar el programa, a més de compartir el podcast.

Vam començar destacant el projecte de lHort del Circ, un projecte comunitari de Tarragona que ens va cridar molt l’atenció perque cultiven en taules de cultiu. Aquest hort es troba en un solar on hi ha restes romanes i el conveni amb l’Ajuntament de la ciutat imposava aquesta condició. Moltes gràcies a Refarm the City per posar-nos en contacte amb l’Olga, que va atendre la nostra trucada. Els podeu trobar també a Facebook.

El nostre testimoni d’aquest dissabte va ser l’Albert Gusi, que ens explicava com va començar el seu hort urbà, fent-se una jardinera amb palets perquè la dels seus sogres li havia fet enveja. Ens explicava que va tenir problemes amb les tomaqueres, que se’ls posava el cul negre i espero que el meu comentari l’ajudés a entendre el perquè d’aquesta fisiopatia i com solucionar-la.

La participació d’en Xavier Pérez a l’entrevista ens va ajudar a entendre una mica millor perquè aquesta temporada ha anat com ha anat. Ell és Enginyer Tècnic Agrícola de l’ADV d’Hortec, i segur que escoltant-lo entendreu perquè molts heu tingut problemes de pugó durant tot l’estiu, incloent-hi les tomaqueres, que a priori no en són gaire propenses.

Vam acabar el programa amb un reportatge sobre l’hort escolar de l’Escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera, guanyadors l’any passat del Premi Escola. Des de Dolça Revolució ens van ensenyar més propietats de l’estèvia i la Montse Cuines ens va donar una recepta on l’ingredient principal són les mongetes.

Us deixem l’enllaç, esperem que us agradi!

3 pensaments a “L’hort del circ a Pagesos de ciutat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *