sabadell-verd

Sabadell Verd: Presentació i activitats per aquest cap de setmana

sabadell-verd

Ahir vaig avisar a les xarxes que per la tarda hi havia reunió de Sabadell Verd a L’Hort amb Gràcia. Com que alguns que sou d’aqui em vau preguntar què era això de Sabadell Verd, he pensat que seria convenient parlar-ne al blog, ja que sembla que en un futur molt proper hi haurà novetats interessants!

Què és Sabadell Verd (SBDVRD)

Xarxa d’iniciatives, grups i individuals que formen una plataforma de reflexió transdisciplinar, preocupats per la ecologia urbana, la recuperacio d’espais, la creacio d’un teixit d’accio ciutadana que respongui a les necessitats actuals de repensar la ciutat, els seus espais vers el benestar comú. SBDVRD té com objectiu compartir coneixements i estratègies de treball; afavorint situacions per a compartir experiències; establint punts de trobada per tal d’obrir debats sobre temes en relació al verd urbà, la sobirania alimentaria, la salut ecològica de la ciutat, la creativitats social i per tal de recuperar espais comuns per l’acció i impulsar l’aparició d’una massa critica i activa.

Dit així potser ho trobeu prou entenedor. Però voldria explicar-vos a la meva manera com ho entenc jo i com va ser que hi vaig anar a petar. Un bon dia, algú que conec arrel de la meva feina al Mercat Ecològic del Vallès, em va fer arribar una convocatòria a una reunió a la que vaig assistir sense saber gaire bé què m’hi trobaria. S’havia de parlar d’horts urbans entre d’altres temes, i com que era prop de casa, vaig fer-hi cap. Allà vaig conèixer les persones que integren aquest col·lectiu i que s’ho prenen amb molt interès. Alguns assisteixen a totes les reunions, d’altres (com jo), no tant, però no deixem d’estar informats en tot moment del que s’hi parla a través del correu electrònic.
Hi ha representants de diverses Entitats, com ara La Ruda, Acció Cultural Metropolitana, l’hort comunitari La Escarola, 15M Sabadell, la XIS (Xarxa d’Intercanvi Sabadell), Xarxes de Consum, Associacions de Veïns que esperen obrir nous horts comunitaris i també particulars, com ara servidora. Tots són persones molt actives i compromeses amb el que fan que de mica en mica he anat coneixent i ja els vaig situant tot i que reconec que em costa perquè la passada temporada no vaig poder assistir a totes les reunions.

L’any passat ja vaig col·laborar amb ells durant la Festa Major de la Creu Alta, on hi vam muntar una paradeta informativa sobre horts urbans i un intercanvi de llavors, i aquest cap de setmana hi tornem, a la Festa Major del barri de Gràcia.

Festa Major de Gràcia: Les activitats

Dissabte 14 de setembre a partir de les 10 del matí, hi haurà una Ruta Verda pel barri. Sortida a les 10 del matí a la Plaça del Treball. Us ho recomano ja que és molt interessant veure el barri  amb “ulls verds”, els guies us ensenyaran a identificar arbres que no coneixeu, descobrir balcons amb hortalisses, fruiters als patis de les cases, etc.

Diumenge 15 de setembre, a partir de les 10 del matí i també a la Plaça del Treball hi haurà un Mercat d’Intercanvi i allà hi muntarem la paradeta amb informació sobre horts urbans, agricultura ecològica, intercanvi de llavors, etc… (De segur que hi seré de 10 a 12 per si algú vol passar a dir hola).

Aprofito per penjar-vos un video de l’hort comunitari del barri que he trobat a Vimeo, és l’Hort amb Gràcia i es troba a la cantonada del carrer Manso amb Ausiàs Marc. De ben segur el trobareu obert durant els dies de la Festa Major i és molt bonic, a mi em té enamorada!

Hort amb Gràcia from Enric Romà on Vimeo.

I els temes que es van parlar a la reunió

  • S’obrirà un espai de SBD VRD al web de la Xarxa d’Intercanvi per a tots aquells interessats en temes de Sobirania Alimentària, intercanvi de llavors, etc.
  • Hi haurà un punt de trobada conjunt amb la Xarxa d’Intercanvi tots els dilluns al Laboratori Social Metropolità, situat a Ca l’Estruch. Estarà operatiu a partir d’octubre.

Intentaré seguir-vos parlant del que es fa a SBD VRD. Si us vé de gust participar activament, envieu-me un correu i us avisaré quan hagi de tenir lloc la propera reunió. I si diumenge us vé de gust passar per la paradeta, saludeu, que no costa res!

7 pensaments a “Sabadell Verd: Presentació i activitats per aquest cap de setmana”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *