Aprèn a cultivar el teu hort urbà

Inici » Miscel·lània » El raïm de Cap d’Any

El raïm de Cap d’Any

833 0
uva-fin-de-año

Origen desconocido, compartida en Facebook

Fa uns quants dies vaig veure aquesta foto al meu mur de Facebook. Després de la riallada em va venir al cap la tradició de menjar raïm per Cap d’Any seguint el ritme de les campanades. A les pelis nord-americanes compten cap enrera, a Cinema Paradiso (la meva preferida) tiren mobles per la finestra. Com serà el Cap d’Any a d’altres països?

Vaig trobar informació a la Wikipedia y sembla que lo de menjar el raïm no és exclusiu d’aquí. Pel que expliquen, també es fa a Colòmbia, Mèxic, El Salvador, Xile i Veneçuela i que el seu origen és degut a l’excedent de raïm d’uns agricultors de la comarca del Baix Vinalopó, a Alacant.
No és una mica estrany? Raïm al desembre quan el més habitual és que la verema es faci al setembre?  Doncs no, el raïm de Vinalopó s’embossa per protegir-lo de les plagues i aquest fet alenteix la seva maduració. I per això poden distribuir la varietat més tardana, que es diu Aledo pel seu consum aquesta nit.

I… Feliç 2014!

Vull acabar desitjant-vos un Feliç Any Nou a tots els que us passeu per aqui de tant en tant. Tinc moltes, moltes ganes de deixar enrera aquest 2013 infernal en el que tantes persones del meu entorn més proper s’han vist afectades per la crisi.
Espero el 2014 amb il·lusió, esperant que arribin canvis, amb nous projectes en marxa i sobretot, amb moltes ganes de seguir aprenent i compartint.

Feliç Any Nou!

Felices-fiestas-coles-bruselas

Coles de Bruselas, un día de lluvia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.