pagesos-de-ciutat-programa-75

Pagesos de ciutat #75 – Coneixem la terra del nostre hort?

pagesos-de-ciutat-programa-75

El programa de la setmana passada va ser més que interessant: hi vam tenir en Sergi Caballero, a qui molts segurament coneixeu pel seu blog, on comparteix la seva experiència com a permacultor. Teníem ganes de parlar de la preparació de la terra dels nostres horts i ens va semblar la persona idònia per explicar-nos-ho.

Cada vegada que parlem del sòl me n’adono de la enorme importància que té en els nostres cultius. La terra ho és tot, i en canvi ens preocupem més per les plantes (que si hi ha pugó, que si aquella fulla s’ha posat lletja) que no pas per ella. Segur que quedareu tan fascinats com jo quan el sentiu al podcast:

subscripcio-podcast

Vida Verda, un projecte de la UAB

Els creadors de Vida Verde són quatre estudiants de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb aquest projecte multimèdia que difón la pràctica de l’agricultura ecològica han volgut conèixer tot el que l’envolta.
Vam parlar-ne amb en Ricard Cardona, el seu director i amb el Sr. Tugas, un dels protagonistes. Us deixo un petit teaser però no deixeu de passar-vos pel seu web. De debó que val la pena!

Soil for life

Soil for Life és el nom d’una iniciativa sorgida a Ciutat del Cap, a Sudàfrica. Aquesta organització sense ànim de lucre ensenya a la gent de la perifèria de la capital i amb pocs recursos econòmics a cultivar hortalisses a casa per l’autoconsum. De vegades pensem que la pobresa ens queda molt lluny, però a casa nostra un projecte d’aquest estil segur que també ajudaria a moltes famílies afectades per la crisi.

 

I al programa de demà….

Pagesos de ciutat a La XarxaVisitarem l’hort urbà d’en Josep Ciurana i parlarem de fitofenologia amb l’expert en salut vegetal Ramon Torà. Des de l’Escola Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida Maria Rosa Teira ens explicarà quins processos químics, físics i biològics es donen al sòl de l’hort cada cop que hi intevenim i des del blog Albahaca y Canela aprendrem a cuinar un zarangollo murcià.
Us esperem a Ràdio Sta. Perpètua a les 10h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *