pagesos-de-ciutat-74

Pagesos de ciutat #74 – Aplec d’agricultura urbana

pagesos-de-ciutat-programa-74

subscripcio-podcastDissabte 6 de setembre es va emetre el primer programa de la 3a temporada de Pagesos de ciutat. Després de les vacances, és gairebé obligat fer una valoració de com ha estat la temporada d’estiu i per això vam poder comptar amb la col·laboració d’en Carles Vicente (Responsable d’Organització d’Unió de Pagesos) com a protagonista de la entrevista central del programa. Amb ell vam parlar del temps i de com havia afectat les collites, de la crisis dels purins i del veto rus a la fruita i verdures europees. Abans però, l’Albert Gusi ens va explicar com havia començat la seva aventura hortícola, i els problemes que havia tingut amb el cul negre dels tomàquets i la Juani, del blog La cocina de Juani va compartir amb nosaltres la recepta d’un pastís de préssec caramel·litzat (a l’estil tatin) que ha d’estar fabulós!

Les xarxes

En aquesta secció sempre destaquem experiències, notícies i enllaços a d’altres blogs relacionats amb la horticultura que ens han cridat l’atenció durant la setmana. Una d’elles era la notícia publicada a El País titulada Las mejores cocinas con huerto propio, mentre que del blog VeoVerde compartíem la iniciativa d’un hospital d’Indianàpolis, als Estats Units, en el que han destinat una gran part de la zona verda del centre al cultiu d’hortalisses.

El video d’aquesta setmana és una producció de la BBC titulada Una granja per al futur. En ella, la Rebecca Hosking relata com s’ho fa per tirar endavant la granja familiar intentant evitar la dependència els combustibles fòssils que de per si, té l’agricultura. Més que interessant (gràcies a Horteres i herbes per compartir-lo al seu blog).

L’Aplec d’agricultura urbana a Pagesos de ciutat

També vam poder comptar amb la participació d’en Josep Maria Vallès, de Tarpuna, que ens presentava el primer Aplec que tindrà lloc (apunteu a les agendes) els propers dies 10, 11 i 12 d’Octubre. Com que és un tema prou interessant, en parlarem de seguida que es faci oficial el programa d’activitats, però mentrestant us deixo l’enllaç al seu web perquè aneu fent salivera.

 I recordeu…

Que als Pagesos de ciutat ens agrada rebre les vostres notícies, comentaris i dubtes al correu del programa i també a les nostres xarxes socials (Twitter i Facebook). Us esperem el proper dissabte a Ràdio Santa Perpètua o a la vostra emissora local!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *