Search
Close this search box.

L’hort urbà el 2009

Hola!!!

Fa dies que no us parlo de com va l’hortet. I és que aquest hivern no he estat massa pendent d’ell, la veritat. (Cada hivern dic el mateix, no sé perquè m’excuso sempre. Comença la temporada de bolets i aquí la Picarona no està d’hort ni de romanços, els bolets són el primer!)

Vaig plantar faves, pèsols, canonges, espigalls, cebes, enciams, raves, també porros i xirivia.

Tot ha anat bastant bé per ser que amb la nova feina vaig atabalada i no ho he cuidat com altres anys. Però les faves, elles soles van fent i m’han donat força collita. L’any que vé em penso que no posaré pèsols i ompliré la terrassa i el pati de faves, són molt més productives!!!

Aquí a la foto teniu unes de les primeres, que acostumem a fer en una truita amb la vaina i tot. Si són tendres són boníssimes!!! Les heu probades mai, així?

Com fer truita de faves tendres amb pell (o tavella)

El procés per fer aquesta truita de faves tendres és molt similar al de qualsevol altra truita. Podeu fer-la amb ceba o sense, segons us agradi més.
Us recomano que colliu les faves molt tendres perquè la tavella quedi molt més suau.

Ingredients:

  • 250g de faves acabades de collir, amb tavella i tot
  • 1 ceba (en podeu prescindir si no us agrada a la truita)
  • 4 out
  • Oli i sal

Preparació:

  • Rentar les tavelles i deixar-les que s’assequin
  • Tallar les puntes de les tavelles, eliminar els fils laterals amb un pelador, i tallar-les a trossos petits, d’1 o 2 cms. Si alguna tavella és molt ampla, la podeu tallar longitudinalment per a que els trossos siguin més regulars.
  • Fregir la ceba tallada a quadrets en una paella amb oli. Afegim un polsim de sal per agilitzar el procès.
  • Afegir les faves, una mica de sal i seguir fregint fins que quedin tobes. Trigaran uns 30-40 minuts aproximadament.
  • Provem de sal per si cal rectificar.
  • Deixatem els ous en un bol, hi afegim sal, la verdura escorreguda de l’oli de fregir i barregem bé.
  • A partir d’aquí, el procés és exactament igual al d’una altra truita.
  • Posem una cullerada d’oli a la paella, esperem a que fumegi i hi afegim el remenat d’ou i verdures.
  • Afluixem el foc per a que cualli a poc a poc.
  • La girem per a que es faci per l’altra banda.
  • I llesta!

Espero que us agradi i proveu de fer-la a casa perquè és boníssima!

maduixes-hort-urba-2009


De les maduixes se n’ha de parlar apart, aquest any.

Mai, mai n’havia collides tantes. Avui ha vingut la petita a casa i estava esperant-la per arrencar les que han madurat aquests ultims dies. N’hem contat 49, i per mi és tot un rècord. No són exageradament grosses, però tenen un gust i una olor que tira enrera. Que bones!!!

Ara haig d’investigar què haig de fer per conseguir una nova collita, ja que gairebé mai he conseguit collir maduixes dos cops de la mateixa mata. En canvi, alguns companys d’Infojardín sí que en cullen durant l’estiu.

Algun suggeriment?

Ester Casanovas @picaronablog

M’encanten els horts urbans i el cultiu d’hortalisses en torretes i jardineres. L’any 2005 vaig començar a compartir com ho feia i així em vaig convertir en la  PicaronaBlog.
Imparteixo tallers d’iniciació a l’hort urbà, col·laboro en mitjans especialitzats i el 2014 es va publicar el meu primer llibre, Pagesos de ciutat.

També et pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *