Search
Close this search box.

L’hort urbà l’estiu de 2010

Aquest any m’està costant una mica portar al dia l’hortet. Ja us he explicat que s’ha quedat en plan okupa a casa dels meus pares i tot i que només ens separa un carrer, no és com abans, que em llevaba i em prenia el cafè amb llet mentre mirava com estava tot.

Vaig començar a preparar el planter al pis, fent servir el germinador. El resultat va ser espectacular, com sempre, però vaig tenir la mala sort de que la majoria dels pebrots se’m van assecar perque durant una setmana i per motius de feina, se’m va oblidar totalment regar-los.

Així que començo la temporada només amb el planter dels tomàquets i de pebrots d’Ybarra, que el meu amic Caballolocova tornar a enviar-me quan li vaig enviar un email d’auxili.

Fins diumenge passat no vaig transplantar els tomàquets. Feia dies que els pobres planters treien arrels per sota però amb tanta pluja tenia molt poques ganes de transplantar-los.
Però ara ja són a lloc i diumenge vinent ho faré amb els pebrots.

bleda-vermella

Ja us vaig comentar que aquest hivern no hi havia plantat gairebé res, però us vull ensenyar lo fantàstiques que estan les bledes vermelles i els enciams de fulla de roure.

Les bledes vermelles són molt més fines que les de penca blanca, i a més, si les fas amb patata, la tenyeixen lleugerament de rosa.

També es poden consumir crues a l’amanida si en colliu les fulles més tendres.

fulla-de-roure-test

Els enciams em demostren cada vegada més que es compleix allò de “Menos es más”. I és que no creixen igual si els poso en una torreta gran com és aquest cas que en una jardinera. De fet, crec que això és aplicable a gairebé totes les hortalisses: com més espai tenen, més ufanoses creixen.

Però és clar, en els nostres horts urbans l’espai és sempre el problema. Ja voldríem tenir-ne més però ens hem d’acontentar amb el que hi ha!

Aquest any he tornat a sembrar només varietats de tomàquet cherry i de pebrots doncs els que us deia d’Ybarra (les guindilles aquelles finetes amb les que es fan les “gildes”) i aniré a comprar planter de pebrots del Padrón i uns grocs dolços que ens agraden molt.
Ja us posaré més fotografies la setmana vinent, quan estigui tot a lloc.

Salut!!!

Ester Casanovas @picaronablog

M’encanten els horts urbans i el cultiu d’hortalisses en torretes i jardineres. L’any 2005 vaig començar a compartir com ho feia i així em vaig convertir en la  PicaronaBlog.
Imparteixo tallers d’iniciació a l’hort urbà, col·laboro en mitjans especialitzats i el 2014 es va publicar el meu primer llibre, Pagesos de ciutat.

També et pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *