Search
Close this search box.

L’hort aquest matí i els cogombres punxeguts

macetohuerto-2013

Com teniu l’hortet aquest any? El meu, retrassat.
Recordant l’èxit de l’any 2008 en el que va haver-hi una pila de problemes de fongs, vaig deixar els tomàquets i pebrots més temps del compte a les safates de planter i el resutat és evident: a aquestes alçades de juliol està tot com si fóssim al juny.

Estic tenint molts minadors a les fulles de les tomaqueres, i vosaltres? També hi ha un bitxo misteriós que s’està papejant una de les tomaqueres, però no consegueixo trobar-lo. El més curiós és que només està en una d’elles, les del costat es veuen bé. Curiós!

Creixement estrany en els cogombres

Cada temporada em passa el mateix: els primers cogombres surten punxeguts en comptes de amb la seva forma normal. Recordo haver llegit a Infojardin que podia ser per una mala polinització o a un reg insuficient. En aquest cas, podrien ser les dues coses, ja que no els ajudo mai i el cert és que els rego com a d’altres hortalisses.
Però donant un cop d’ull a la xarxa m’he trobat amb aquesta fitxa d’Infoagro:

Las temperaturas que durante el día oscilen entre 20ºC y 30ºC apenas tienen incidencia sobre la producción, aunque a mayor temperatura durante el día, hasta 25ºC, mayor es la producción precoz. Por encima de los 30ºC se observan desequilibrios en las plantas que afectan directamente a los procesos de fotosíntesis y respiración y temperaturas nocturnas iguales o inferiores a 17ºC ocasionan malformaciones en hojas y frutos. El umbral mínimo crítico nocturno es de 12ºC y a 1ºC se produce la helada de la planta. El empleo de dobles cubiertas en invernaderos tipo parral supone un sistema útil para aumentar la temperatura y la producción del pepino.
Infoagro: Cultivo del pepino

Serà la temperatura, el reg o un polinització insuficient? És un misteri, com moltes de les coses que li passen a l’hort. Us deixo un video per a que veieu com estava aquest matí i vaig a seguir navegant a veure si trobo solució al que li passa al llimoner. Salut!

Em votes als Premis Blogs Catalunya 2013?

Com l’any passat, ja s’ha obert el procés de votació popular als Premis Blogs Catalunya 2013, i m’hi he tornat a presentar.
Si aquest blog et serveix d’ajuda de tant en tant i m’ho vols agraïr d’alguna manera, el teu vot és molt important per mi! (uixxx, sembla que faci campanya electoral!)

Per votar no cal registrar-se prèviament a la pàgina, ja que hi pots accedir amb el teu usuari de Twitter o Facebook. Pots aprofitar per fer una ullada a les diferents categories, conèixer blogs més que interessants, i passar-te per Sostenibilitat i Medi Ambient per donar-me un cop de mà. Moltes gràcies!

Ester Casanovas @picaronablog

M’encanten els horts urbans i el cultiu d’hortalisses en torretes i jardineres. L’any 2005 vaig començar a compartir com ho feia i així em vaig convertir en la  PicaronaBlog.
Imparteixo tallers d’iniciació a l’hort urbà, col·laboro en mitjans especialitzats i el 2014 es va publicar el meu primer llibre, Pagesos de ciutat.

També et pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *