Al fòrum tenim autèntics mestres que cada cop que obren la boca (o en aquest cas, teclejen) has d’anar corrents a buscar una llibreta per pendre notes… Una d’elles és la Mercedes (M.B.I.), una forera de Saragossa amb molts anys de cultiu a les seves espatlles.
L’Ecohuertero ha preguntat sobre quines hortalisses es poden sembrar de manera escalonada per tal d’assegurar-se’n la producció durant tot l’estiu i la Mercedes li ha indicat el següent:
Tomàquet: des del febrer i sota plàstic (en d’altres zones es pot adelantar al gener). L’últim transplantament es fa per Sant Joan, al juny.
Carbassó: de març a juny
Meló: de primers d’abril a finals de maig
Mongeta tendra: des de març/abril fins a l’agost.
Pebrots: abril/maig
Esbergínies: abril/maig
Enciams: tot l’any, tenint en compte la varietat
Col-i-flor: Com a precoç fa servir “Bola de nieve” però tot i així la planta en tres cops, al juliol, finals d’agost i finals de setembre/primers d’octubre. Com a tardana, “Metropol”. D’aquesta sol fer-ne dues plantades: agost i finals de setembre/primers d’octubre.
Col: una plantació a l’agost i l’altra al setembre/octubre
Cogombres: de l’abril fins al juny (en zones més càlides es pot adelantar la sembra)
Bledes: mitjans/finals de maig per anar-ne tenint durant l’estiu i en agost/setembre/octubre per tenir-ne a l’hivern
Espinacs: Ara hi ha varietats que es poden sembrar pràcticament durant tot l’any
No sé jo de quina manera ho adaptaré a l’hortet, però ho intentaré. De fet, des del mes de setembre aproximadament fins que vé el fred lo únic que acabo de collir són quatre hortalisses desgraciades, així que potser substituïnt-les abans en treuré més profit!
Gracias Mercedes!!!!