Search
Close this search box.

Novetats editorials hortícoles del 2012

libro-el-huerto-urbano-plantas-aromaticas

S’apropa Sant Jordi. No és el primer cop que en parlo aquí al bloc, és un dels dies que més m’agrada de tot l’any. És el dia del llibre i la rosa, un dia especial.

A més, aquest any tenim dues novetats editorials que m’han agradat molt. I com que van sobre horts, m’ha semblat oportú comentar-les aquí per si encara esteu rumiant quin llibre comprar dilluns vinent.

L’hort urbà: plantes aromàtiques, d’en Josep Maria Vallès

El primer, és clar, és el nou llibre d’en Josep Maria Vallès, el creador d’ Horturbà. He pogut fullejar-lo molt superficialment però m’ha semblat un llibre genial, d’aquells que et llegeixes i deixes ben a mà en una lleixa de la llibreria per consultar-lo sovint. I és que el cultiu d’algunes aromàtiques és (gairebé) obligat en qualsevol hort urbà.

M’encanta cuinar, i sobretot cuinar amb espècies i aromàtiques. És un luxe obrir la finestra de la cuina i poder agafar unes fulles de julivert. També sortir al balcó per uns branquillons de romaní, unes fulles d’alfàbrega o una miqueta de menta pel te.

Com sempre, les explicacions (tot i rigoroses), es fan molt inteligibles per aquell que comença, i crec que aquest és el gran mèrit d’en Josep Maria. Que tot i la seva formació com a agrònom, sap explicar-se de manera molt planera.

El llibre s’ha editat en català i castellà i pel que veig al web de l’editorial, podreu trobar-lo signant llibres el dia 23 a Llibreria Catalonia de 18 a 19 h.

Un hort per ser feliç, de Marc Estévez Casabosch

La portada de la edició ampliada i revisada

El segon llibre m’ha sorprès una mica més. I és que conec en Marc Estévez per una altra de les meves passions: els bolets.
Ha escrit diversos llibres sobre aquest tema, l’he vist per la tele en alguns programes de bolets però el cert és que desconeixia la seva afició per l’hort.

Aquest llibre si que l’he pogut fullejar una mica més i d’ell en destacaria la ilusió amb que s’explica, transmet la passió del que agafaria pel coll al primer que passa per a que comenci a cultivar hortalisses i posi un parell de gallines a la seva vida. M’agrada la gent aixi, capaç d’animar als demés.

Seguint amb el costum dels seus llibres sobre bolets, ofereix diversos calendaris de plantació adaptats a cada zona de Catalunya, el que segurament ajudarà molt als que comencen. I és que tots sabem que no és el mateix cultivar tomàquets a Tarragona que al Pirineu.
També té signatures de llibres dilluns vinent, així que millor seguir l’enllaç al seu web per saber on trobar-lo.  

Voldria aprofitar aquesta entrada per animar-vos a participar a les pàgines del Facebook o a Twitter. Les dues xarxes socials estan plenes de recursos i de gent que està compartint informació molt interessant sobre horticultura. Us hi esperem!

Ester Casanovas @picaronablog

M’encanten els horts urbans i el cultiu d’hortalisses en torretes i jardineres. L’any 2005 vaig començar a compartir com ho feia i així em vaig convertir en la  PicaronaBlog.
Imparteixo tallers d’iniciació a l’hort urbà, col·laboro en mitjans especialitzats i el 2014 es va publicar el meu primer llibre, Pagesos de ciutat.

També et pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *