Search
Close this search box.

Pagesos de ciutat: el llibre

llibre-pagesos-de-ciutat

Uff, per on començo? Em penso que tiraré pel dret, perquè si em veiéssiu ara mateix, no em queden ungles i estic fent saltirons sobre la cadira. Doncs res, família, que he escrit un llibre!!!!
Apa, ja ho he dit, quin descans poder treure-m’ho del pap. Han estat mesos de treballar-hi sense poder dir res, explicant-ho només a la família i als “amics-més-amics”, i demanant que em guardessin el secret fins avui. I ara estic tan nerviosa que no sé ni per on començar!

I com ha anat, això?

Abans de l’estiu vaig rebre un correu d’Edicions Viena fent-me la proposta. Em preguntaven si alguna vegada havia pensat en recopilar les entrades del blog per fer un llibre. En llegir-ho vaig pensar: “Doncs si, si que hi havia pensat en recopilar la part de consells per començar, però en un PDF, no en un llibre!!!”.
Ho vaig pensar una mica, vam estar parlant i vet aquí que pel juliol ja hi estava posada. I sobretot, callada. Fins avui. Que difícil és estar-te calladeta quan una cosa et fa tanta il·lusió. I amb el que a mi m’agrada xerrar!! XD

Com és, Pagesos de ciutat?

Abans de posar-me a escriure, vaig estar valorant quina havia de ser la estructura que havia de seguir. Em va ajudar molt el consell que em va donar una amiga: “Escriu el llibre que t’hauria agradat trobar quan vas començar”. Va ser sentir-li això i tenir-ho clar, perquè em va traslladar totalment a aquells dies d’ara fa exactament 9 anys, quan després de plantar els primers enciams en unes jardineres que hi havia a casa, vaig començar a informar-me i a fer-me un garbuix per excés d’informació. És per això que al llibre hi trobareu un pas a pas pensat per a que qualsevol persona sense coneixements d’horticultura o de jardineria pugui iniciar el seu hort urbà.

lletres-pagesos-de-ciutat

Comença explicant quins són els diferents materials que necessitarem i justificant perquè és millor comprar-ne uns o altres. Trobareu també idees per reciclar al màxim i que la despesa inicial sigui sensiblement inferior. Evidentment, les fitxes de cultiu de les hortalisses més habituals en un hort urbà i també informació sobre la part “lletja”: les plagues. Tot això acompanyat de les fantàstiques il·lustracions de la Mercè Jara a qui vaig conèixer ja fa un temps, gràcies a una infografia de les Nendo Dango que havia publicat a Internet.

On es pot trobar?

A partir del dia 24 de Març (d’aquí a 15 dies exactes), a totes les llibreries. Hi ha previstes dues presentacions, el dies 1 d’Abril (a Barcelona) i el 3 d’abril (a Sabadell), a més d’altres que poden anar sortint, ja us aniré avisant!  I per Sant Jordi estaré signant exemplars a la parada de la editorial! Això em fa una il·lusió tremenda, viure un Sant Jordi, la festa del llibre des de l’altra banda! Qui m’ho hauria de dir! Si us hi acosteu, m’agradarà molt poder-vos saludar personalment, ja sabeu que sempre dic que el millor de tot plegat és poder conèixer les persones que hi ha darrera d’un nick.

No sabeu les ganes que tenia de poder-vos-ho explicar! Han estat uns mesos complicats: això de “parir” un llibre no es tracta només d’entregar un original, hi ha molta feina a fer després. Per això avui us el presento molt il·lusionada, feliç i també nerviosa, perquè negar-ho. Espero que us agradi molt!

Salut!

Ester Casanovas @picaronablog

M’encanten els horts urbans i el cultiu d’hortalisses en torretes i jardineres. L’any 2005 vaig començar a compartir com ho feia i així em vaig convertir en la  PicaronaBlog.
Imparteixo tallers d’iniciació a l’hort urbà, col·laboro en mitjans especialitzats i el 2014 es va publicar el meu primer llibre, Pagesos de ciutat.

També et pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *